Vi leker ikke gummibåt

TIX

Han har skrevet «Sweet But Psycho» (Ava Max), «Game Time» (Flo Rida) og har banet vei for en helt ny musikksjanger som blir mer og mer annerkjent. I sommer kommer han til GBfestivalen!

Sommeren 2015 «smuglet» Staysmann & Lazz med seg en ekstra artist og i et lite set mellom Hedegaard og Staysman & Lazz fikk noen heldige gjester oppleve – en da relativt ukjent – TIX på GBfestivalen for første gang. Festivalledelsen visste ikke engang selv om stuntet før han stod på scenen(!)

I det siste har du kanskje sett han på «Paradise Hotel», «4-stjerners middag» eller i utallige intervjuer. Han ble først dømt. Nå er han berømt!

Bak navnet TIX finner du 25 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum. Navnet TIX ble til som en følge av at Andreas har diagnosen tourettes syndrom. Andreas sier selv: «TIX ble kallenavnet mitt på ungdomsskolen fordi folk la merke til ticsene mine. Jeg tok eierskap over navnet og brukte det som artistnavn.»

De enorme strømmetallene stammer fra en rekke kontroversielle russelåter, som for alvor fikk fotfeste hos det Norske folk i 2015. Etter hvert ble han oppdaget av publishing-giganten APG i USA og har siden dette pendlet mellom Oslo og Los Angeles og skrevet for en rekke store internasjonale stjerner. Den enorme suksessen frem til nå bunner selvsagt i en genuin interesse for popmusikk og en unik evne til å lage musikk som – til tross for mangel på support fra den etablerte musikk- og media-bransjen – bryter igjennom og finner sitt publikum på egenhånd.